2017-12-20 12:52:21• hírek • Bede Emőke

Keményen dolgoznak a rendőrök, de messze még a hónap vége

Szerda délutan sajtótájékoztatóra invitálta a média képviselőit a Szatmár Megyei Rendőrség. Az esemény fő témája a decemberi tevékenységek lajstromba vétele volt, de beszámoltak néhány jövő évben esedékes tervükről is.

A sajtótájékoztatót Sorin Daniel Stan, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség megbízott rendőrfőnöke nyitotta meg üdvözölve a sajtó képviselőit, majd ismertette a decemberi rendőrségi tevékenységek eredményeit. Mint kiderült, ebben a hónapban eddig megközelítőleg 1.000 bírságot róttak ki a közlekedési rendőrök, melyeknek összértéke megközelíti a 220.000 lejt. Közel 70-en mondhattak búcsút vezetői engedélyüknek, valamint 15 forgalmi engedélyt is felfüggesztettek.
 

December a fenyőfák hónapja is, ezért a helyi rendőrök a fákat árúsító kereskedőkre is nagy figyelmet fordítottak. Az akció során 160 ismeretlen eredetű karácsonyfát koboztak el, melyek összértéke eléri az 5.000 lejt. Ezekben az esetekben összesen 38 büntetést osztottak ki, az ezekből befolyt összeg pedig eléri a 10.000 lejt.
 

Ebben a hónapban többször tartottak ellenőrzést piacokon és más kereskedelmi egységekben is, ezek fő célja általában a csempészáruk kiszűrése volt. Sőt mi több, egy sikeres házkutatást is végrehajtottak, melynek során 2.440 szál zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le. A hónap egyik kritikus pontja azonban még hátra van, hiszen a karácsonyi és szilveszteri hajtás még csak most következik, melyre nagy erőkkel készülnek a hatóság emberei.
 

Mint arról Sorin Daniel Stan beszámolt, ebben az évben nagy hangsúlyt fektettek a különféle prevenciós tevékenységekre, melyek főként az iskolás és az idős korosztályt célozták meg, de egész éves cél volt a családon belüli erőszak elleni fellépés is.
 

A rendőrfőnök az év egyik kiemelkedő eredményeként az apai gyilkosság során tanúsított hatékonyságot és gyorsaságot említette meg, mely nem csak a szatmáriak, hanem az egész ország elismerését is kivívta. Ami a jövő évet illeti, a rendőrség részéről továbbra is lehet majd prevenciós akciókra számítani, de a fő cél továbbra is az állampolgárok biztonságának fenntartása lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: